Zoeken
menu
Verplichte nummerplaat voor bromfietsen, golfkarretjes, ea

Verplichte nummerplaat voor bromfietsen, golfkarretjes, ea

Auteur: Optifin/woensdag 10 september 2014/Categorieën: algemeen, Diverse verzekeringen

U had hoogst waarschijnlijk al vernomen dat in de toekomst nummerplaten voor brommers, golfkarretjes en andere brommobielen verplicht werd. Dit om overheidsdiensten toe te laten sneller en efficiënter verkeersovertredingen te verbaliseren.

Wanneer?

Vanaf 01/04/2014 wordt het startsein hiervoor gegeven. In eerste instantie zal het enkel verplicht zijn voor nieuw in te schrijven voertuigen of gebruikte voertuigen welke opnieuw dienen te worden ingeschreven.  Er wordt wel reeds voorzien dat eigenaars van bestaande bromfietsen vanaf 2015 een nummerplaat zullen moeten aanvragen.  Later meer hierover.

Hoe een nummerplaat aanvragen? En wat is de kostprijs?

De werkwijze is vergelijkbaar met deze om een personenwagen in te schrijven. U zal hiervoor contact moeten opnemen met uw verzekeringsmakelaar. Hij zal het voertuig voor u inschrijven via WebDIV.  U krijgt naar aanleiding hiervan de nummerplaat en tweedelig kentekenbewijs via de post toegestuurd. Er dient hiervoor € 30,00 aan de postbode te worden voldaan.

Zoals bij de personenwagen dient één deel van het kentekenbewijs steeds meegenomen te worden als met met het voertuig rijdt. Het andere deel dient thuis of in een kluis bewaard te worden. Als u het voertuig terug wenst door te verkopen zullen beide delen van het kentekenbewijs moeten worden voorgelegd.

Nummerplaten zullen naar analogie met de personenwagens en moto ook bestaan uit 7 karakters. Dit maal beginnend met een “S” gevolgd door 3 letters en 3 cijfers.

S-AAA-001 voor bromfietsen klasse A S-BAA-001 voor bromfietsen klasse B S-UAA-001 voor auto’s waarvoor men niet over een rijbewijs dient te beschikken

Wat met een elektrische fiets en een elektrische rolstoel?

In beide gevallen zijn vrijgesteld van nummerplaat behalve als de elektrische fiets zo sterk is aangedreven dat het zich kan voortbewegen zonder dat de bestuurder dient te trappen.

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Kantoor Optifin, uw partner voor bank en verzekeringen

Wij werken over heel regio Meetjesland: oa Eeklo, Sint-Laureins, Maldegem, Adegem, Oostwinkel, Knesselare, Ursel, Kaprijke, Assenede, Oost-Eeklo, Waarschoot, Lovendegem, Zomergem,...

contacteer ons

Aantal keer bekeken (1461)/Reacties (0)