Zoeken
menu
Snellere vergoeding pre- en postkosten bij hospitalisatie

Snellere vergoeding pre- en postkosten bij hospitalisatie

Auteur: Optifin/vrijdag 4 december 2015/Categorieën: algemeen, Schade

AssurPharma: snellere vergoeding en toch minder administratie

Heeft u een hospitalisatieverzekering bij DKV? Dan weet u dat hieraan de Medi-Card® is verbonden. Met dit kaartje op zak, hoeft u geen betaalkaart meer boven te halen bij een opname in het ziekenhuis.

Vanaf nu biedt de Medi-Card® ook het extra voordeel dat u niet langer uw apotheekbriefjes (de zgn. BVAC-attesten) per post moeten opsturen, maar ze op een beveiligde manier digitaal door uw apotheker kan laten verzenden naar DKV. Deze service, genaamd AssurPharma, is het resultaat van onze samenwerking met de Belgische apothekers. De bedoeling is voortaan de papierstroom te verminderen en u meer gebruiksgemak te kunnen bieden.

Toch enkele aandachtspunten:

• De apotheekkosten die voor vergoeding in aanmerking komen, moeten rechtstreeks verband houden met de hospitalisatie en gemaakt worden tijdens de periode van 30 dagen voor en 90 dagen na de hospitalisatie. Deze service geldt eveneens het ganse jaar door voor zware ziekten;

• De prestatie van de apotheker moet afgeleverd worden op doktersvoorschrift;

• Indien u uw BVAC-attesten digitaal laat doorsturen, hoeft u ze ons niet langer via de post op te sturen.

Voor meer info over AssurPharma ga naar http://www.dkv.be/assurpharma. U vindt er o.a. de apothekers die deelnemen aan dit initiatief.

Heeft u nog vragen, aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Contact

Kantoor Optifin, uw partner voor bank en verzekeringen

Wij werken voornamelijk in de regio Meetjesland: oa Eeklo, Sint-Laureins, Maldegem, Adegem, Oostwinkel, Knesselare, Ursel, Kaprijke, Assenede, Oost-Eeklo, Waarschoot, Lovendegem, Zomergem,...

Aantal keer bekeken (1176)/Reacties (0)