Zoeken
menu
Snellere vergoeding na hospitalisatie

Snellere vergoeding na hospitalisatie

Auteur: Optifin/donderdag 6 november 2014/Categorieën: algemeen, Schade, Diverse verzekeringen

Vaak dekken hospitalisatieverzekeringen de farmaceutische kosten voor en na een ziekenhuisopname. In deze periode vergoed de verzekeraar de opleg bovenop het remgeld voor medicatie, medische hulpmiddelen of verzorging.

Tot op heden dienden patiënten een attest voor de verzekering te vragen bij de apotheek (het zogenaamde BVAC-attest). Deze attesten worden dan naar de verzekeraar opgestuurd. Jaarlijks zijn er zo minstens drie miljoen papieren BVAC-attesten in omloop. Het is dus niet te verwonderen dat de verwerking hiervan tijd in beslag neemt en daardoor de vergoeding soms op zich kan laten wachten.
In de huidige tijd van digitale oplossingen kan het dus ook niet verwonderen dat de apothekersbonden APB en OPHACO aan een digitalisering van deze attesten werken. De overgang van papieren naar digitale attesten start op 1 juni 2015.

Patiënten zullen van hun verzekeraar een barcode krijgen. De apotheker zal in staat zijn om via deze barcode de attesten rechtstreeks door te sturen naar de betrokken verzekeraar. Dit zou een sterke vereenvoudiging en dus ook aanzienlijke versnelling van de vergoedingen tot gevolg hebben.

Van verzekeringsmaatschappij DKV hebben wij ondertussen de bevestiging ontvangen dat ze meestappen in dit project.

Mochten jullie vragen hebben rond deze topic of over een hospitalisatie-verzekering in het algemeen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons

Kantoor Optifin, uw partner voor bank en verzekeringen

Wij werken voornamelijk in de regio Meetjesland: oa Eeklo, Sint-Laureins, Maldegem, Adegem, Oostwinkel, Knesselare, Ursel, Kaprijke, Assenede, Oost-Eeklo, Waarschoot, Lovendegem, Zomergem,...

Aantal keer bekeken (1112)/Reacties (0)