Zoeken
menu
Schade door slecht wegdek…

Schade door slecht wegdek…

wie betaalt de schade?

Auteur: Optifin/maandag 1 juni 2015/Categorieën: algemeen, Schade, Autoverzekering

In een aantal schade-dossiers werden wij al geconfronteerd met schade door een gebrek van het wegdek. Dit ging van putten, verzakkingen, losliggende tegels en deksels,…

Niet zelf opdraaien voor de schade is dan verre van evident, maar niet onmogelijk. Met een sterk dossier wordt het voor de tegenpartij (in casu de wegbeheerder) toch moeilijker om te blijven dwarsliggen.

Bewijzen zijn hierin zeer belangrijk want in België geldt nog steeds het algemene principe: wie eist, bewijst

Gebruik deze handige tips om je dossier op te bouwen:
  • Blijf op de plaats van het ongeval en verwittig de politie. Laat hen de schade en de toestand van de weg vast stellen. Als de politie niet kan/wil komen, vraag om het tijdstip (uur, datum en onderwerp) officieel te laten registreren. Ga daarna zo snel mogelijk naar de politie om klacht neer te leggen terwijl je verwijst naar uw oproep. Eis dat een PV wordt opgemaakt.
  • Maak foto’s van de schade, het wegdek en de verkeerssituatie (zo gedetailleerd mogelijk). Zorg dat er een datum op de foto’s staat, zodat het tijdstip van het ongeval bewezen is.
  • Spreek omstaanders en getuigen aan. Noteer hun gegevens zodat ze later een verklaring kunnen afleggen. Vraag desnoods rond bij mensen die daar wonen. Zij kunnen mogelijks bevestigen dat deze situatie al langer aansleept en dat er eventueel op dezelfde plaats nog schadegevallen zijn geweest.
  • Bewaar alle beschadigde goederen zodat ze later kunnen gebruikt worden bij een expertise.
  • Is er ook lichamelijke schade? Laat deze dan onmiddellijk vaststellen (dezelfde dag nog van het ongeval!!) door een dokter of de Spoedafdeling.
  • Met een sterk dossier kan je dan aangifte doen bij je makelaar die je verder zal begeleiden.

Hierbij toch ook een warme oproep voor het afsluiten van een gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekering. Deze zijn meestal niet veel duurder dan de in-polis variant maar bieden zoveel meer en dit dan nog in alle onafhankelijkheid van de hoofdverzekering. Wij werken in hoofdzaak samen met Euromex en DAS.

Kom gerust eens langs voor meer inlichtingen of om vrijblijvend een analyse te maken van uw huidige dekking(en) rechtsbijstand.

Contacteer ons

Kantoor Optifin, uw partner voor bank en verzekeringen

Wij werken voornamelijk in de regio Meetjesland: oa Eeklo, Sint-Laureins, Maldegem, Adegem, Oostwinkel, Knesselare, Ursel, Kaprijke, Assenede, Oost-Eeklo, Waarschoot, Lovendegem, Zomergem,...

 

Aantal keer bekeken (1015)/Reacties (0)