Zoeken
menu
 Een onafhankelijke rechtsbijstand een must, geen luxe!

Een onafhankelijke rechtsbijstand een must, geen luxe!

Auteur: Optifin/woensdag 11 maart 2015/Categorieën: algemeen, Diverse verzekeringen

Onze leefwereld wordt steeds complexer. Waar vroeger geschillen regelmatig met een handdruk werden beklonken, krijgen we nu steeds meer te maken met juridische geschillen: als verkeersdeelnemer, als particulier, met betrekking tot uw onroerende goederen, erfenissen, in uw beroepsleven enz.

U heeft hierin zeker rechten ... maar vaak maakt u er geen gebruik van, uit vrees voor proceskosten en beslommeringen, of gewoon omdat u niet weet tot wie u zich moet wenden.

Uw rechten verdedigen is erg duur: advocaat, expert, deurwaarder, gerechtskosten, enz...

Om u hierbij te helpen bestaat er zoiets als een rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering staat u bij met juridisch advies, zal voor u de nodige stappen ondernemen voor een minnelijke schikking en indien uw zaak voor de rechtbank dient behandeld te worden dan vergoed uw rechtsbijstandsverzekeraar de kosten van uw advocaat alsook de gerechtskosten.

Welke rechtsbijstand kiezen?

Traditioneel wordt vaak geopteerd voor een rechtsbijstand in de hoofdpolis bijvoorbeeld in de BA auto. Vaak uit onwetendheid of omdat we ervan uitgaan dat en aparte rechtsbijstand stukken duurder is. Dit is absoluut niet waar. Een aparte polis rechtsbijstand bij een gespecialiseerde maatschappij is op het gebied van prijs/kwaliteit vaak interessanter dan de in-polis variant.

Afhankelijk van het pakket (bv rechtsbijstand brand, familiale en auto samen) kan dit soms maar enkele Euro’s per jaar schelen met de diverse waarborgen welke u per polis apart onderschrijft. Niet vergeten: deze hoofdpolissen zullen dus ook goedkoper worden wanneer de rechtsbijstand er wordt uit gehaald.

Inhoudelijk zal u voor deze paar Euro wel een heel pak waarborgen extra verzekerd hebben en dit aan veel hogere vergoedingsvoorwaarden. Ook bent u zeker van een onafhankelijke verdediging van uw belangen ook ten opzichte van uw verzekeraar brand, auto of dergelijke.

Voorbeelden

Om dit even te verduidelijken geven we enkele voorbeelden recht uit de praktijk:

Voorbeeld 1: U leent de aanhangwagen van uw gebuur en brengt deze in goede staat terug. Toch beweert uw buur dat u schade aan de aanhangwagen berokkend hebt. Dit is een contractueel geschil (lenen = een mondelinge overeenkomst) en wordt nooit gedekt in een in-polis rechtsbijstand. In een aparte rechtsbijstand zal dit meestal wel gedekt zijn.

Voorbeeld 2: Uw aanpalende buur gaat zijn woning grondig renoveren. Wist u dat in de meeste afzonderlijke rechtsbijstandspolissen u recht heeft op een voorafgaandelijke expertise op hun kosten? Deze expertise kan de sleutel zijn om schade aan uw woning ten gevolge van de verbouwingen te kunnen bewijzen.

Het kiezen van de juiste rechtsbijstandsmaatschappij is hier erg van belang. Daarom helpen wij u de meest passende polis te vinden aan de beste voorwaarden.

Kom gerust eens langs voor meer inlichtingen of om vrijblijvend een analyse te maken van uw huidige dekking(en) rechtsbijstand.

Contacteer ons

Kantoor Optifin, uw partner voor bank en verzekeringen

Wij werken voornamelijk in de regio Meetjesland: oa Eeklo, Sint-Laureins, Maldegem, Adegem, Oostwinkel, Knesselare, Ursel, Kaprijke, Assenede, Oost-Eeklo, Waarschoot, Lovendegem, Zomergem,...

Aantal keer bekeken (1274)/Reacties (0)